DANMARK 2002
Kakeklubben slo leir i et sommerhus ved Tornby strand, nær Hirtshals, og tok daglige
utflukter derfra. En hver by og et hvert lite tettsted i landet
har jo sin lokale baker, så det blir selvfølgelig et ganske lite utvalg
av landets totale kakeutvalg, men vi regner med at utvalget er
representativt, selv om det sikkert finnes en del lokale variasjoner.
Kakeklubben fikk testet ut kaker i bl.a. Hirtshals, Hjørring, Tornby og Lønstrup. Vi fant mye deilig bakverk, men som vi nok ante fra før, er de danske kakene både søtere og fetere, og dermed mektigere, enn de norske. Det fører til at man ikke klarer å spise så mange stykker, noe som kan være en ulempe når man har lyst til å teste ut så mange som mulig.
Konklusjonen etter smaksforsøkene er ikke helt klare, men noen i klubben mente at de norske kakene er å foretrekke fordi de kan anses som sunnere. Men ingen av de danske kakene var dårlige og vi var enige i at det hadde gitt oss inspirasjon til nye utprøvinger på kjøkkenet hjemme. Vi var også enige om at slike ekspedisjoner er av stor viktighet for klubbens langsiktige eksistens. Man trenger impulser utenfra, og det fikk vi absolutt på vår første utenlandstur.